våra spelfält

  GRAVEL PIT

  TRENCHPOINT (1943)

  FIELDS OF FEAR

Sedan starten har vi arbetat intensivt för att kunna erbjuda så bra upplevelser som möjligt. Utöver det vackra läget har vi byggt på de naturliga grunderna med hinder och skyttevärn i form av allt från bilvrak och traktordäck till bunkrar och skyttegravar påbyggda med sandsäckar. Det finns dessutom samlingshus där spelarna samlas mellan spelen för att hämta sig, utbyta stridshistorier och snacka strategi. I husen finns bra med rum även för åskådare.

SPELFÄLTEN

Karaktär, kvalitet och spelbarhet är passande nyckelord för att beskriva våra banor. Våra fält är utformade av personer med ett brinnande intresse för action och är byggda från grunden för att kunna erbjuda så bra, häftiga och oförglömliga upplevelser som möjligt. Vi bygger kontinuerligt på våra fält med nya funktioner och finesser, allt för att hålla upplevelsen fräsch och för att hela tiden öka spelbarheten.

Välj mellan den kompakta, kuperade och snabba ”Gravel Pit” eller den större och öppnare ”Fields of Fear,” som med sin naturliga grund är perfekt för spel med mycket smygande och lika många bakhåll. ”1943” som grundlades 2010 och numera heter “Trenchpoint” erbjuder intensiva spel mellan maffiga skyttegravar, skogspartier och till och med ett flygplan.

MER ÄN BARA SLAGFÄLT

Utöver våra spelfält har vi även ett antal områden där spelare och åskådare kan samlas, umgås och utbyta historier om dagen. På området finns ett flertal eldstäder för enklare grillning över öppen eld, men vi har även ett ordentligt kafé där vi kan servera fullständiga måltider för små och stora grupper.

GRAVEL PIT

Att navigera mellan sönderskjutna bilar och ta skydd bakom högar av däck och uppradade oljefat är ett klassiskt scenario på Gravel Pit, där en kompakt bilvraksgrop omringad av ett smalt skogsområde utgör banans design.

Gravel Pit är lika lätt som den är svår att bemästra. De lömska vinklarna och sluttande utkanterna gör det svårt att hålla koll på alla avancerande motståndare samtidigt som den erbjuder nya spelare en rolig och intensiv upplevelse. Vill man vinna här så gäller det att spela rätt och metodiskt. Vid t.ex. spel som Capture the Flag, där det mesta av spelet kretsar runt bilskrotens mitt, är taktiken en nyckelkomponent där offensiva attacker och strategiska positioneringar ofta leder till en ärofylld vinst.

Detta spelfält huserar även en Safezone, en flaggbas samt den omåttligt populära “passagen” -skyttegången som leder bort mot vårt nästa spelfält Trenchpoint (1943). Gravel Pit är det äldsta och mest populära spelfältet hos oss, lika uppskattad av kompisgäng som inbitna Paintball och Airsoft utövare.

TRENCHPOINT (1943)

I begynnelsen, när våra spelfält byggdes och tog form skapades denna bana som ett gammalt stridsfält taget ur andra världskriget och fick då namnet “1943”. Speciellt utmärkande var den autentiska skyttegraven i spelfältets mitt tillsammans med crashade flygplanskroppar och delar från vingar som placerats ut som skydd över hela spelplanen. Genom åren har “1943” successivt tagit en ny och lite modernare form och vi kallar den nu mera Trenchpoint även om det ursprungliga namnet fortfarande ligger varmt i mångas hjärtan.

Trenchpoint är uppbyggd på en kulle, vilket gör att den inte är anpassad för vanliga Capture the Flag och Team Deathmatch speltyper utan passar bättre till objektbaserade scenarion. Oftast är det kullens övre del som skall intas och de två populäraste speltyperna här är “Nuke” och “Critical 10” som båda går ut på att ett lag skall försvara och det andra anfalla.

I kontrast till snabba och actionfyllda Gravel Pit så är Trenchpoint lite mer av ett taktiskt spelfält där det kräver både taktik och samarbete för att vinna.

Spelfältets safezone, som ligger belägrad i skuggorna av Trenchpoint Hill, ger vilande besökare en möjlighet att följa matcherna i säkerhet bakom ett heltäckande skyddsnät. Här samlar vi ihop oss före och efter varje match, fyller på vätska och vilar inför nästa. Det finns även ett ställ där man kan förvara markörer när man inte spelar och ett tjugotal sittplatser.

På Trenchpoint finns för övrigt två startbaser, en flaggbas på banans topp, en bro över vallgraven samt ett högt snipertorn som ger spelare en utomordentlig översikt över hela spelfältet. 

FIELDS OF FEAR

Vårt största och nyaste spelfält “Fields of Fear” med sin överbeväxta terräng finner ni i parkens sydligaste del, djupt belägrad i norrländsk natur. Här växer gräset högt och den överhängande skogen med sina överkastande skuggor adderar till den redan dystra stämningen. Fields of Fear är det ultimata sniper paradiset och en dröm för den som alltid fantiserat om spännande strider i en vilt och högt växande miljö.

Till skillnad från Gravel Pit och Trenchpoint så har Fields of Fear ett helt annat spelkoncept. Det är ingen actionfylld bana i den bemärkelsen utan kräver list och tålamod för att bemästra med långa utdragna matcher där det vinnande laget oftast är det som lyckas använda terrängen på bästa möjliga sätt. Varje felaktigt val kan få oanade konsekvenser och en dåligt planerad framryckning kan leda dig själv eller gruppen rakt in i motståndarnas sikte. Den höga och djupt växande vegetationen lämnar ingen yta eller vinkel säker.

 

Även på detta spelfält står två startbaser, en i den södra delen samt en i den norra. Mellan dessa baser reser sig diverse byggnationer i form av hus, flaggbaser och ödelagda kabeltrummor. Till Field of Fear hör även vår största safezone. Den har har kommit att kallas “Airsoft Safen” då den agerar knutpunkt för våra stora öppna speldagar, Flashpoint Skirmish och Flashpoint Epic.