AIRSOFT SPEL

ÖPPNA AIRSOFTSPEL PÅ FLASHPOINT EVENT

Flashpoint är inte bara namnet på företaget, men även titeln på våra öppna airsoftspel. Med
öppna spel menar vi att alla är välkomna att spela, oavsett om ni är nybörjare eller entusiaster med många års erfarenhet av airsoft.

Dessa speldagar sker under varierande former och upplägg men startas alltid med säkerhets- och regelgenomgång, följt av information om spelupplägg och lagindelning. Deltagarna mixas alltid för att göra lagen och matcherna så jämna som möjligt.

Våra vanligaste evenemang har fått namnen “Flashpoint Skirmish” och “Flashpoint Classic”. Det förstnämnda består oftast av en speldag med enklare spelupplägg medans “Classic” är namnet på våra stora och objektbaserade scenariospel där alla banor slås ihop till ett enda stort slagfält.

I samband med varje evenemang hålls vår butik Tacticalstore öppet. Här kan deltagarna hyra utrustning, betala anmälningsavgift samt köpa rökgranater och annan utrustning som kan behövas inför dagens spel. Tacticalstore ligger ca 1km från våra spelfält och saluför ett stort utbud av airsoftutrustning med allt från gevär till kamouflagekläder och airsoftkulor. 

FLASHPOINT SKIRMISH

“När röken stiger från marken på Gravel Pit och de vinande airsoftkulorna smattrar in i både bil och tunna, då vet man att det är speldag på Flashpoint.”

“Flashpoint Skirmish” är namnet på våra enklare speldagar som oftast karaktäriseras av korta, intensiva och actionfyllda spel. Capture the Flag och Team Deathmatch varvas flitigt tillsammans med andra populära speltyper som “Nuke” och “Critical 10”. Vi försöker att variera spelfält under dessa evenemang men detta kan variera beroende på önskemål och upplägg. Fields of Fear kan stå för de flesta matcherna en dag medans Gravel Pit huserar dagens strider en annan. 

Vårt kafé hålls öppet beroende på antal besökare dessa dagar med ett minimumantal på ca 25st deltagare. 

FLASHPOINT CLASSIC

Ända sedan starten har vi på Flashpoint alltid drivits av passion för spelupplägg och bandesign, något som speciellt avspeglas i våra stora speldagar ”Flashpoint Classic”. Dessa evenemang kretsar kring storskaliga spel utspridda över hela spelområdet där deltagarna i lag skall utföra olika uppdrag som innehåller allt ifrån att hitta viktig information till att förstöra utplacerade objektiv.

Under genomgången presenteras spelupplägget för dagen och kartor till de första uppdragen delas ut. På kartorna kan deltagarna  t.ex. se vilka områden som ska försvaras, anfallas eller vart på spelfältet hemlig information ligger gömd. Båda lagen får olika objektiv utritade på kartorna och självklart, för att motivera till episka eldstrider, så är alla objektiv utplacerade på så vis att respektive lags vägar måste korsas för att målen skall nås. 

Spellängden på varje evenemang varierar. Ibland kan ett enda scenario ta upp emot 5 timmar medans andra upplägg bygger på flera små scenarion sammanvävda i ett. Hur evenemanget kommer att se ut beror helt och hållet på hur vårt eventteam på Flashpoint designar speldagen.

Som komplement till våra stora speldagar har vi alltid öppet kaféet som ligger i nära anknytning till spelfälten. Här kan deltagarna vila efter avslutat spel och njuta av allt från goda hamburgare till kaffe och kakor.